Reseptit

Hapatettu keltainen kukkakaali

6.2.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Hapattaminen on hauskaa ja hyödyllistä. Trendikäs hapattaminen on helppoa, kunhan käytät ensiluokkaisia aineksia ja huolehdit työvälineiden puhtaudesta. Keltaisten kukkakaakinnuppujen väri on peräisin kurkumasta.

Ainekset

Hapatetut keltaiset kukkakaalit:

1 (500 g) kukkakaali
1 l vettä
2 rkl karkeaa merisuolaa
1-2 tl kurkumaa

Valmistusohje

1. Huuhtele kukkakaali ja paloittele pieniksi kukinnoiksi. Kiehauta vesi, lisää suola ja anna veden jäähtyä haaleaksi. Värjää vesi kurkumalla keltaiseksi.

2. Lado kukinnot tiiviisti lasipurkkiin, joka on steriloitu keittämällä. Kaada päälle sen verran vettä, että kukinnot peittyvät. Peitä purkki puhtaalla kannella.

3. Hapata kukkakaalia huoneenlämmössä, auringonvalolta suojattuna viikon ajan.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme