Hapatettu keltainen kukkakaali
Hapattaminen on hauskaa ja hyödyllistä. Trendikäs hapattaminen on helppoa, kunhan käytät ensiluokkaisia aineksia ja huolehdit työvälineiden puhtaudesta. Keltaisten kukkakaakinnuppujen väri on peräisin kurkumasta.
Ainekset
Hapatetut keltaiset kukkakaalit:
- 1 (500 g) kukkakaali
- 1 l vettä
- 2 rkl karkeaa merisuolaa
- 1-2 tl kurkumaa
Valmistusohje
1. Huuhtele kukkakaali ja paloittele pieniksi kukinnoiksi. Kiehauta vesi, lisää suola ja anna veden jäähtyä haaleaksi. Värjää vesi kurkumalla keltaiseksi.
2. Lado kukinnot tiiviisti lasipurkkiin, joka on steriloitu keittämällä. Kaada päälle sen verran vettä, että kukinnot peittyvät. Peitä purkki puhtaalla kannella.
3. Hapata kukkakaalia huoneenlämmössä, auringonvalolta suojattuna viikon ajan.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous