Reseptit

Hapatettu keltainen kukkakaali

Hapattaminen on hauskaa ja hyödyllistä. Trendikäs hapattaminen on helppoa, kunhan käytät ensiluokkaisia aineksia ja huolehdit työvälineiden puhtaudesta. Keltaisten kukkakaakinnuppujen väri on peräisin kurkumasta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hapatetut keltaiset kukkakaalit:

  • 1 (500 g) kukkakaali
  • 1 l vettä
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1-2 tl kurkumaa

Valmistusohje

1. Huuhtele kukkakaali ja paloittele pieniksi kukinnoiksi. Kiehauta vesi, lisää suola ja anna veden jäähtyä haaleaksi. Värjää vesi kurkumalla keltaiseksi.

2. Lado kukinnot tiiviisti lasipurkkiin, joka on steriloitu keittämällä. Kaada päälle sen verran vettä, että kukinnot peittyvät. Peitä purkki puhtaalla kannella.

3. Hapata kukkakaalia huoneenlämmössä, auringonvalolta suojattuna viikon ajan.

X