Reseptit

Hapatetut pikantit porkkanat

4.2.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Hapattaminen on hauskaa ja hyödyllistä. Trendikäs hapattaminen on helppoa, kunhan käytät ensiluokkaisia aineksia ja huolehdit työvälineiden puhtaudesta.

Ainekset

Hapatetut pikantit porkkanat:

1 l vettä
2 rkl karkeaa merisuolaa
500 g porkkanoita
1 tl chilihiutaleita
1 rkl silputtua inkivääriä
1 kaffirilimetinlehti

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi, lisää joukkoon suola ja anna veden jäähtyä haaleaksi.

2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne reilun sentin paksuisiksi tikuiksi. Pane porkkanat steriloituun lasipurkkiin pystyasentoon. Lisää purkkiin chilihiutaleet, inkiväärisilppu ja kaffirlimetinlehti.

3. Kaada purkkiin sen verran vettä, että porkkanat peittyvät täysin. Peitä purkki kannella ja anna porkkanoiden hapattua huoneenlämmössä, valolta suojattuna noin viikon ajan. Säilytä valmiit porkkanat jääkaapissa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme