Reseptit

Hapatetut pikantit porkkanat

Hapattaminen on hauskaa ja hyödyllistä. Trendikäs hapattaminen on helppoa, kunhan käytät ensiluokkaisia aineksia ja huolehdit työvälineiden puhtaudesta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hapatetut pikantit porkkanat:

  • 1 l vettä
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 500 g porkkanoita
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 1 rkl silputtua inkivääriä
  • 1 kaffirilimetinlehti

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi, lisää joukkoon suola ja anna veden jäähtyä haaleaksi.

2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne reilun sentin paksuisiksi tikuiksi. Pane porkkanat steriloituun lasipurkkiin pystyasentoon. Lisää purkkiin chilihiutaleet, inkiväärisilppu ja kaffirlimetinlehti.

3. Kaada purkkiin sen verran vettä, että porkkanat peittyvät täysin. Peitä purkki kannella ja anna porkkanoiden hapattua huoneenlämmössä, valolta suojattuna noin viikon ajan. Säilytä valmiit porkkanat jääkaapissa.

X