Hapatetut pikantit porkkanat
Hapattaminen on hauskaa ja hyödyllistä. Trendikäs hapattaminen on helppoa, kunhan käytät ensiluokkaisia aineksia ja huolehdit työvälineiden puhtaudesta.
Ainekset
Hapatetut pikantit porkkanat:
- 1 l vettä
- 2 rkl karkeaa merisuolaa
- 500 g porkkanoita
- 1 tl chilihiutaleita
- 1 rkl silputtua inkivääriä
- 1 kaffirilimetinlehti
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi, lisää joukkoon suola ja anna veden jäähtyä haaleaksi.
2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne reilun sentin paksuisiksi tikuiksi. Pane porkkanat steriloituun lasipurkkiin pystyasentoon. Lisää purkkiin chilihiutaleet, inkiväärisilppu ja kaffirlimetinlehti.
3. Kaada purkkiin sen verran vettä, että porkkanat peittyvät täysin. Peitä purkki kannella ja anna porkkanoiden hapattua huoneenlämmössä, valolta suojattuna noin viikon ajan. Säilytä valmiit porkkanat jääkaapissa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous