Reseptit

Hapatetut pinkit nauriit

Hapattaminen on hauskaa ja hyödyllistä. Trendikäs hapattaminen on helppoa, kunhan käytät ensiluokkaisia aineksia ja huolehdit työvälineiden puhtaudesta. Pinkkien lanttujen väri on peräisin punajuuresta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hapatetut pinkit nauriit:

  • 2 (400 g) naurista
  • 1/2 pieni punajuuri
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 1/2 dl omenasiideriviinietikkaa (pastöroimatonta)
  • 2 dl kiehautettua vettä

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi nauriit. Kuori punajuuren puolikas ja raasta se. Painele nauriit ja punajuuriraaste kerroksittain suolan kanssa lasipurkkiin, joka on steriloitu keittämällä.

2. Kaada päälle viinietikka ja sen verran jäähtynyttä vettä, että nauriit peittyvät. Tarkista, että neste peittää naurisviipaleet täysin. Voit asettaa painoksi vettä sisältävän ja kiinni solmitun puhtaan pakastepussin. Sulje purkki.

3. Anna nauriiden hapattua huoneenlämmössä 1 viikko. Siirrä purkki jääkaappiin.

X