Reseptit

Häränhännät - makeat ja pitkään hautuneet

Tuntikausia hautuneet makeat häränhännät maistuvat rapsakoiden ranskanperunoiden ja al dente -kypsien vihreiden papujen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 kg häränhäntiä
  • voi-öljyseosta
  • 3 salottisipulia
  • 1-2 yksikyntistä valkosipulia
  • 2 porkkanaa
  • 4 dl punaviiniä
  • vettä + häränfondia
  • 3 rkl balsamicoa
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 6 anjovista
  • timjaminoksia
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Paloittele porkkanat ja kuori sipulit. Kuumenna voi-öljyseosta pannulla. Ruskista porkkanat ja sipulit kevyesti ja siirrä pataan.
2. Ruskista myös häränhännät, mausta suolalla ja mustapippurilla ja siirrä häränhännät pataan. Huuhdo pannu lopuksi vedellä ja kaada huuhdeliemi pataan.
3. Lisää pataan viini, balsamico, sokeri, paloitellut anjovikset ja reilusti timjaminoksia.
4. Lisää sen verran vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää häränfondia. Peitä pata kannella tai foliolla.
5. Kypsennä pataa ensin 30 minuuttia 225-asteisessa uunissa. Laske lämpö sitten 150 asteeseen ja kypsennä 3–4 tuntia.
6. Siirrä häränhännät toiseen astiaan, siivilöi päälle liemi ja anna jäähtyä. Kuori pois rasva ja kaada lientä pannulle noin 3 dl. Anna kiehua hetki, lisää häränhännät ja kuumenna noin 15 minuuttia.
7. Tarjoa maalaisranskanperunoiden ja vihreiden papujen kanssa.

 

X