Reseptit

Häränhännät – makeat ja pitkään hautuneet

25.11.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1.5 kg häränhäntiä
voi-öljyseosta
3 salottisipulia
1-2 yksikyntistä valkosipulia
2 porkkanaa
4 dl punaviiniä
vettä + häränfondia
3 rkl balsamicoa
3 rkl fariinisokeria
6 anjovista
timjaminoksia
suolaa
pippuria

Valmistusohje

Tuntikausia hautuneet makeat häränhännät maistuvat rapsakoiden ranskanperunoiden ja al dente -kypsien vihreiden papujen kanssa.

1. Paloittele porkkanat ja kuori sipulit. Kuumenna voi-öljyseosta pannulla. Ruskista porkkanat ja sipulit kevyesti ja siirrä pataan.
2. Ruskista myös häränhännät, mausta suolalla ja mustapippurilla ja siirrä häränhännät pataan. Huuhdo pannu lopuksi vedellä ja kaada huuhdeliemi pataan.
3. Lisää pataan viini, balsamico, sokeri, paloitellut anjovikset ja reilusti timjaminoksia.
4. Lisää sen verran vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää häränfondia. Peitä pata kannella tai foliolla.
5. Kypsennä pataa ensin 30 minuuttia 225-asteisessa uunissa. Laske lämpö sitten 150 asteeseen ja kypsennä 3–4 tuntia.
6. Siirrä häränhännät toiseen astiaan, siivilöi päälle liemi ja anna jäähtyä. Kuori pois rasva ja kaada lientä pannulle noin 3 dl. Anna kiehua hetki, lisää häränhännät ja kuumenna noin 15 minuuttia.
7. Tarjoa maalaisranskanperunoiden ja vihreiden papujen kanssa.

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme