Reseptit

Harissalohi ja israelilainen yrtticouscous

Harissatahna maustaa tällä kertaa lohen. Tulista harissatahnaa käytetään paljon pohjoisafrikkalaisissa keittiöissä. Saat sillä helposti uutta makua tuttuihin raaka-aineisiin.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 700 g lohifilee
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl harissatahnaa

Israelilainen yrtticouscous

  • 250 g helmicouscousia tai tavallista couscousia
  • noin 5 dl valmista kasvislientä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, minttua ja korianteria
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Laita lohifilee kevyesti voideltuun uunivuokaan. Murskaa korianterinsiemenet morttelissa ja ripottele lohen pinnalle suolan ja sitruunan kuoren kanssa. Levitä päälle tasaisesti harissatahnaa. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

2. Keitä couscous kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta sitruunamehulla, hienonnetuilla yrteillä, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää oliiviöljy ja sekoita haarukalla irtonaiseksi.

3. Nostele lohi annospaloina couscoussalaatin pinnalle.

Vinkki: Helmicouscousia saa Lähi-idän ruokiin painottuvista etnisistä maustekaupoista.

Katso myös:
Nopea lohilaatikko, Ruoka.fi
Mantelilohi, Ruoka.fi
Itämainen uunilohi, Kotiliesi.fi

X