Harissalohi ja israelilainen yrtticouscous
Harissatahna maustaa tällä kertaa lohen. Tulista harissatahnaa käytetään paljon pohjoisafrikkalaisissa keittiöissä. Saat sillä helposti uutta makua tuttuihin raaka-aineisiin.
Ainekset
- 700 g lohifilee
- 1 tl korianterinsiemeniä
- 1 tl suolaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl harissatahnaa
Israelilainen yrtticouscous
- 250 g helmicouscousia tai tavallista couscousia
- noin 5 dl valmista kasvislientä
- 1 sitruunan mehu
- 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, minttua ja korianteria
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Laita lohifilee kevyesti voideltuun uunivuokaan. Murskaa korianterinsiemenet morttelissa ja ripottele lohen pinnalle suolan ja sitruunan kuoren kanssa. Levitä päälle tasaisesti harissatahnaa. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
2. Keitä couscous kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta sitruunamehulla, hienonnetuilla yrteillä, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää oliiviöljy ja sekoita haarukalla irtonaiseksi.
3. Nostele lohi annospaloina couscoussalaatin pinnalle.
Vinkki: Helmicouscousia saa Lähi-idän ruokiin painottuvista etnisistä maustekaupoista.
Katso myös:
Nopea lohilaatikko, Ruoka.fi
Mantelilohi, Ruoka.fi
Itämainen uunilohi, Kotiliesi.fi
Kommentit
Mistä kyseistä helmicouscousia saa? Olen etsinyt kaikkialta.
Kommentit
Mistä kyseistä helmicouscousia saa? Olen etsinyt kaikkialta.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous