Reseptit

Harissasilakat

Harissasilakat voi valmistaa tyylikkäiksi lautasannoksiksi esimerkiksi varhaisperunoiden kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Harissasilakat

  • 500 g silakkafileitä

Kypsennys

  • 1-2 sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Mausteliemi

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 1/2 dl sitruunan mehua
  • 1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl harissaa

Valmistusohje

Harissasilakat tehdään helposti näin:

1. Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.

2. Levitä fileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle. Purista fileille sitruunamehu ja ripottele pinnalle suola ja sokeri. Anna fileiden kypsyä 15–20 minuuttia.

3. Sekoita sillä välin mausteliemen ainekset kulhossa. Tarkista maku. Kääntele sitten silakkafileet kastikkeen joukkoon ja anna vielä makujen tekeytyä 2–3 tuntia.

4. Tarjoa harissasilakat osana kalapöydän antimia tai tee niistä lautasannokset alkupalaksi. Tarjoile silakoiden kanssa esimerkiksi keitettyjä uusia perunoita.

Katso myös: Sitruuna-smetanasilakat

Katso myös Kotiliesi.fi: Marinoidut silakat

X