Harissasilakat
Harissasilakat voi valmistaa tyylikkäiksi lautasannoksiksi esimerkiksi varhaisperunoiden kera.
Ainekset
Harissasilakat
- 500 g silakkafileitä
Kypsennys
- 1-2 sitruunan mehu
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
Mausteliemi
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 dl punaviinietikkaa
- 1/2 dl sitruunan mehua
- 1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl harissaa
Valmistusohje
Harissasilakat tehdään helposti näin:
1. Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.
2. Levitä fileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle. Purista fileille sitruunamehu ja ripottele pinnalle suola ja sokeri. Anna fileiden kypsyä 15–20 minuuttia.
3. Sekoita sillä välin mausteliemen ainekset kulhossa. Tarkista maku. Kääntele sitten silakkafileet kastikkeen joukkoon ja anna vielä makujen tekeytyä 2–3 tuntia.
4. Tarjoa harissasilakat osana kalapöydän antimia tai tee niistä lautasannokset alkupalaksi. Tarjoile silakoiden kanssa esimerkiksi keitettyjä uusia perunoita.
Katso myös: Sitruuna-smetanasilakat
Katso myös Kotiliesi.fi: Marinoidut silakat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous