härkäpapu-kaalipaistos
Reseptit

Härkäpapu-kaalipaistos

Härkäpavuista, erilaisista kaaleista sekä kaurahelmistä valmistuu nopea ja helppotekoinen paistos kasvissyöjän ruokapöytään.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Härkäpapu-kaalipaistos:

  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 300 g valkokaalia, suppilokaalia tai savoijinkaalia
  • 200 g porkkanaa
  • 400 g kukkakaalia tai romanesco-kaalia
  • 1 dl kaurahelmiä
  • 1 dl härkäpapurouhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua mustapippuria
  • 1/2 tl kuivattua timjamia
  • 5 dl kasvislientä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1 dl kevytjuustoraastetta

Valmistusohje

Härkäpapu-kaalipaistos tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat. Suikaloi kaali ja lohko kukkakaalit. Kiehauta kukkakaalit nopeasti suolalla maustetussa vedessä.

2. Kuullota öljyssä sipuli, kaali ja porkkanat. Lisää härkäpapurouhe, kaurahelmet ja mausteet. Kuullota vielä hetki ja lisää kasvisliemi sekä kookosmaito. Kiehauta ja tarkista maku.

3. Laita voideltuun uunivuokaan. Pane päälle kukkakaalit ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä puolisen tuntia uunissa kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Katso myös: Paahdettu kasvis-härkäpapupelti

Katso myös Kotiliesi.fi: Härkis x 5 – katso helpot, nopeat ja herkulliset reseptit ja herkuttele ilman lihaa!

X