Reseptit

Härkäpapuhummus

9.9.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ravintorikas härkäpapu on yksi vanhimmista viljelyskasveista. Siitä syntyy hetkessä maukas hummus, joka maistuu vaikka härkäpapukeiton kanssa.

Ainekset

2 1/2 dl keitettyjä, kuorittuja härkäpapuja
50 g tuorejuustoa
2 rkl ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi
1–2 rkl sitruunamehua
1/2 tl juustokuminaa
basilikaa ja lehtipersiljaa
suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

Nauti härkäpapuhummus leivän ja härkäpapukeiton kanssa. Kuten tahnakin myös härkäpapukeitto on helppo valmistaa. Inspiraatio tähän hummukseen on syntynyt ravintola Nokan reseptistä.

1. Pane keitetyt ja kuoritut härkäpavut ja muut aineet tehosekoittimeen ja jauha sileäksi. (Papujen keittoaika vähintään 10 min, mutta, jos haluat niiden olevan pehmeitä, keitä kauemmin.)

2. Mausta tahna ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa.

 

Katso lisää herkullisten hummusten reseptejä:

Hummus

Hummus

hernehummus

Hernehummus

957203-avokadohummus.jpg

Avokadohummus

Kotiliesi.fi: Korianterihummus