Härkäpapupihvit ja fenkolisalaatti
Nauti härkäpapupihvejä raikkaan fenkolisalaatin kera. Härkäpapurouheseos on käyttövalmis, kotimainen vastine soijarouheelle.
Ainekset
- 2 dl härkäpapurouheseosta
- 2 dl kermaviiliä tai kaurapohjaista ruokacremeä
- 1 sipuli
- 1 tl öljyä
- 1 iso punajuuri
- 1 porkkana
- 1 tl suolaa
- 1 1/2 tl juustokuminaa
- 2 tl hunajaa
- 2 rkl maizenaa
- 2 kananmunaa
- 1/2 dl persilja-korianterisilppua
Salaatti
- 1/2 fenkolia
- 1/2 punasipulia
- 1 iso omena
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 dl jogurttia
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Sekoita härkäpapurouhe kermaviiliin ja anna turvota siellä. Silppua sillä välin sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljytilkassa mikrossa tai liedellä. Kuori punajuuri ja porkkana.
2. Pane paloitellut juurekset monitoimikoneeseen ja jauha silpuksi. Lisää härkäpapu-kermaviiliseos ja pyöräytä ainekset sekaisin. Siirrä seos kulhoon.
3. Lisää sipulisilppu, mausteet, hunaja, maissitärkkelys, munat ja yrttisilppu. Sekoita hyvin. Anna taikinan tekeytyä sillä välin, kun valmistat salaatin.
4. Silppua fenkoli ja sipuli, kuutioi omena. Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään.
5. Kuumenna lettupannu, lisää jokaiseen koloon tilkka öljyä ja pari lusikallista pihvimassaa. Painele massa pihveiksi. Paista pihvit kohtalaisella lämmöllä kypsiksi ja kauniin väriksi molemmin puolin
Mehevät kasvispihvit teet myös näillä ohjeilla:
Linssipihvit ja palsternakkasose
Kikhernepihvit spelttijauhoista
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous