Reseptit

Härkäpapupihvit ja fenkolisalaatti

Nauti härkäpapupihvejä raikkaan fenkolisalaatin kera. Härkäpapurouheseos on käyttövalmis, kotimainen vastine soijarouheelle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl härkäpapurouheseosta
  • 2 dl kermaviiliä tai kaurapohjaista ruokacremeä
  • 1 sipuli
  • 1 tl öljyä
  • 1 iso punajuuri
  • 1 porkkana
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2 tl juustokuminaa
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl maizenaa
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl persilja-korianterisilppua

Salaatti

  • 1/2 fenkolia
  • 1/2 punasipulia
  • 1 iso omena
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 dl jogurttia
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita härkäpapurouhe kermaviiliin ja anna turvota siellä. Silppua sillä välin sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljytilkassa mikrossa tai liedellä. Kuori punajuuri ja porkkana.

2. Pane paloitellut juurekset monitoimikoneeseen ja jauha silpuksi. Lisää härkäpapu-kermaviiliseos ja pyöräytä ainekset sekaisin. Siirrä seos kulhoon.

3. Lisää sipulisilppu, mausteet, hunaja, maissitärkkelys, munat ja yrttisilppu. Sekoita hyvin. Anna taikinan tekeytyä sillä välin, kun valmistat salaatin.

4. Silppua fenkoli ja sipuli, kuutioi omena. Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään.

5. Kuumenna lettupannu, lisää jokaiseen koloon tilkka öljyä ja pari lusikallista pihvimassaa. Painele massa pihveiksi. Paista pihvit kohtalaisella lämmöllä kypsiksi ja kauniin väriksi molemmin puolin

Mehevät kasvispihvit teet myös näillä ohjeilla:

Linssipihvit_ja_palsternakkasose

Linssipihvit ja palsternakkasose

kikhernepihvit spelttijauhoista

Kikhernepihvit spelttijauhoista

pähkinäiset porkkanapihvit ja tuoretomaattisalsa

Pähkinäiset porkkanapihvit ja tuoretomaattisalsa

Kotiliesi.fi: Kasvispihvit uunissa

X