Härkäpata stroganoffin tapaan
Häränrinnasta syntyy maailman paras stroganoffpata, jossa osa smetanasta on korvattu sinihomejuustolla. Tarjoa stroganoff karkealla sinapilla maustetun perunamuusin kanssa.
Ainekset
- 1 1/2 kg häränrintaa
- 100 g selleriä
- 1 porkkana
- 12 paistinsipulia tai pientä salottisipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl häränlihafondia
- 1 rkl hunajaa
- 1-2 laakerinlehteä
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- noin 7 dl vettä
- 3 suolakurkkua
- 1-2 dl smetanaa
Pinnalle
- persiljasilppua
Valmistusohje
1. Ota liha huoneenlämpöön tunniksi. Leikkaa liha isoiksi kuutioiksi. Kuori ja puolita selleri ja porkkana. Kuori sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista lihoja useassa erässä kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa ja siirrä pataan. Huuhtele pannu ruskistuskertojen välillä vedellä ja kaada myös vesi pataan.
2. Lisää pataan paloitellut kasvikset, valkosipuli, tomaattipyree, fondi, mausteet ja vettä niin, että lihapalat juuri ja juuri peittyvät. Pane pata ilman kantta 200-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Laske lämpö 150 asteeseen ja anna padan hautua 2–3 tuntia.
3. Ruskista sipulit pannulla. Kuutioi kurkut. Murusta juusto. Lisää sipulit ja kurkut pataan kypsennyksen lopussa juustomurujen ja smetanan kanssa. Tarkista padan maku ja silppua pinnalle persiljaa.
Lisää meheviä lihapatoja:
Kommentit
Eikä ainesosa-listauksessa sanaakaan mistään juustosta. Hyvinhän se meni.
Kommentit
Eikä ainesosa-listauksessa sanaakaan mistään juustosta. Hyvinhän se meni.
Aurajuustoa ei mainittu reseptilistauksessa, Annalehden ohjeessa se oli.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous