188002-harkavokki2.jpg
Reseptit

Härkävokki

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500-600 g naudan ulkofileetä
  • noin 3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl makeaa soijakastiketta
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Vihreät vihannekset

  • 1 1 pieni paksoikaali
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Nosta filee huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Poista fileen pinnalta ylimääräiset kalvot. Leikkaa filee poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi viipaleet.

2. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynsi. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista fileesuikaleet höyryävän kuumalla pannulla öljyssä. Lisää joukkoon sipulit ja inkivääri. Kääntele aineksia, kunnes sipulit saavat hieman väriä ja pehmenevät. Mausta seos ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria sekä lorauksella soijaa. Ripottele sekaan seesaminsiemenet.

3. Huuhdo paksoi ja poista kanta. Irrota lehdet ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Poista sokeriherneistä päät ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Vokkaa kasvikset pikaisesti seesamiöljyssä ja mausta ripauksella suolaa. Tarjoa halutessasi lisänä kypsennettyä riisiä tai nuudeleita.

X