Reseptit

Härkis-hernekeitto

20.2.2020 Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hannele Manelius

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos
Perinteinen hernekeitto saa uutta twistiä, kun liha korvataan härkiksellä ja joukkoon kuutioidaan juureksia. Sinappijogurtti viimeistelee maukkaan kasvishernarin.

Ainekset

Härkis-hernekeitto:

500 g kuivattuja herneitä
2 1/2 l vettä
2 tl suolaa
1 sipuli
2 laakerinlehteä
10 kokonaista maustepippuria
1 tl kuivattua timjamia
2 porkkanaa
1 palsternakka
3 varsisellerin vartta
1 rkl öljyä
400 g härkistä

Sinappijogurtti:

2 dl turkkilaista jogurttia
3 tl väkevää sinappia
jauhettua mustapippuria
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Huuhtele herneet kylmällä vedellä ja laita ne isoon noin 5 l kattilaan. Lisää vettä 2,5 litraa ja anna herneiden liota yön yli.

2. Nosta kattila levylle ja anna kiehua hetki. Kuori vaahto pois keiton pinnalta. Lisää suola, sipuli ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia, kunnes herneet ovat kypsiä.

3. Sekoita sinappijogurtin ainekset ja laita jääkaappiin vetäytymään.

4. Kuori ja kuutioi porkkanat sekä palsternakka. Huuhtele ja paloittele varsisellerinvarret.

5. Lämmitä öljy pannulla ja kuullota siinä kasvikset. Mausta suolalla. Sekoita valmiin keiton sekaan kasvis-härkis ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja tarjoile sinappijogurtin kera.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme