
Härkiskäristys ja peruna-palsternakkamuusi
Härkiksestä tehty käristys nautitaan juuresmuusin ja karamellisoidun sipulin kera.
Ainekset
Härkiskäristys:
- 1 1/2-2 dl kaurakermaa
- 4 rkl mustaherukkahilloa
- 2 rkl ketjap manis -soijakastiketta
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1 pkt (250 g) kypsää härkäpapuvalmistetta (Härkis)
Peruna-palsternakkamuusi:
- 400 g jauhoista perunaa
- 200 g palsternakkaa
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 1/2 dl kaurakermaa
- (keitinlientä)
Karamellisoitu sipuli:
- 2 sipulia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl fariinisokeria
Lisäksi:
- rosmariinia
- öljyä
- sokeroitua puolukkasurvosta tai puolukkahilloa
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele ensin perunat ja palsternakka. Nosta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä täysin kypsiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja paista miedolla lämmöllä pannulla öljyssä noin 10 minuuttia, kunnes sipulit saavat hieman väriä. Lisää sokeri ja paista vielä muutama minuutti.
2. Siivilöi kypsät juurekset ja säästä osa keitinliemestä. Soseuta juurekset. Lisää loraus kaurakermaa ja ohenna tarvittaessa keitinliemellä sopivan notkeaksi. Painele seos vielä siivilän läpi, jos haluat erittäin sileää pyreetä.
3. Kuumenna loppu kaurakerma pannulla. Lisää hillo, soijakastike sekä mausteet ja anna ainesten kiehua muutama minuutti. Lisää Härkis ja anna kuumentua.
4. Kuumenna toisella pannulla loraus öljyä, lisää rosmariinin oksat ja friteeraa minuutin ajan. Nosta talouspaperin päälle valumaan. Tarjoile käristys juuresmuusin, karamellisoidun sipulin, puolukkasurvoksen ja friteerattujen rosmariinien kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous