härkispyörykät
Vegaaniset härkispyörykät maistuvat taivaallisilta samettisen cashewpähkinäkastikkeen kera. Liota pähkinöitä muutama tunti, jotta ne soseutuvat paremmin.
Reseptit

Härkispyörykät

Härkiksestä valmistetut vegepyörykät maistuvat taivaallisilta täyteläisen pähkinä-kermakastikkeen kera.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Härkispyörykät:

  • 250 g härkäpapuvalmistetta (Härkis)
  • 3 rkl öljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl maustepippuria

Pähkinä-kermakastike:

  • 1 1/2 dl cashewpähkinöitä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • noin 1 tl ravintohiivahiutaleita
  • suolaa

Valmistusohje

1. Tee kastike. Liota pähkinöitä vedessä 2–3 tuntia. Kaada pähkinät siivilään ja säästä liotusvesi.

2. Pane noin 1 dl liotusvettä ja muut ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Notkista tarvittaessa lisää vedellä. Tarkista maku.

3. Tee pyörykät. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Jäähdytä hetki.

4. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi. Puristele seos pieniksi pyöryköiksi ja paista ne paistinpannulla öljyssä kauniin ruskeiksi.

X