Härkispyörykät
Härkiksestä valmistetut vegepyörykät maistuvat taivaallisilta täyteläisen pähkinä-kermakastikkeen kera.
Ainekset
Härkispyörykät:
- 250 g härkäpapuvalmistetta (Härkis)
- 3 rkl öljyä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl maustepippuria
Pähkinä-kermakastike:
- 1 1/2 dl cashewpähkinöitä
- 1 rkl sitruunan mehua
- noin 1 tl ravintohiivahiutaleita
- suolaa
Valmistusohje
1. Tee kastike. Liota pähkinöitä vedessä 2–3 tuntia. Kaada pähkinät siivilään ja säästä liotusvesi.
2. Pane noin 1 dl liotusvettä ja muut ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Notkista tarvittaessa lisää vedellä. Tarkista maku.
3. Tee pyörykät. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Jäähdytä hetki.
4. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi. Puristele seos pieniksi pyöryköiksi ja paista ne paistinpannulla öljyssä kauniin ruskeiksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous