Reseptit

Härkistä ja kukkakaaliriisiä kiinalaisittain

Tähtianis ja hoisinkastike antavat ruoalle kiinalaisen makuvivahteen. Kypsennä kukkakaaliriisiä vain hetki, jotta siihen jää purutuntumaa.

Teksti:
Taina Salovaaraa
Kuvat:
Pekka Holmström

Tähtianis ja hoisinkastike antavat ruoalle kiinalaisen makuvivahteen. Kypsennä kukkakaaliriisiä vain hetki, jotta siihen jää purutuntumaa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaaliriisi:

  • 1 (600 g) kukkakaali
  • 1 rkl öljyä

Hoisin-härkis:

  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 1-2 chiliä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tähtianista
  • 1 rasia (250 g) härkistä
  • 2 rkl hoisin-kastiketta
  • mustapippuria
  • silputtua korianteria

Valmistusohje

1. Irrota kukkakaali kukinnoiksi. Pane kukinnot tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha karkeaksi rouheeksi. Suikaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri ja silppua chili.

2. Kuumenna 1 rkl öljyä vokissa. Kuullota ensin sipuleita hetki inkiväärin, chilin ja tähtianisten kanssa. Lisää härkis ja kuumenna kolme minuuttia. Lisää hoisinkastike ja tilkka vettä. Kuumenna, mausta mustapippurilla. Siirrä ruoka tarjoilukulhoon ja pidä lämpimänä.

3. Pyyhkäise vokki puhtaaksi ja kuumenna siinä loput öljystä. Kaada kukkakaalirouhe pannulle ja kuumenna sekoitelleen, kunnes rouhe on kuumaa. Mausta “riisi” suolalla ja tarjoa härkisvokin kanssa.

Kaaleista valmistat mainiot lisukkeet:

Risotto kukkakaalista ja kvinoasta

Risotto kukkakaalista ja kvinoasta

parsakaalirisotto

Parsakaalirisotto

Paahdettu_kukkakaali

Seesamikukkakaali

Kotiliesi.fi: Kukkakaalimuusi

X