Reseptit

Hasselbackan punajuuret

Hasselbackan punajuuret maistuvat iltaruokana sellaisenaan raikkaan salaatin kera. Kokeile pinnalla myös vuohenjuustoa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hasselbackan punajuuret:

  • 8 isoa tai 12 pientä punajuurta
  • karkeaa merisuolaa
  • 50 g voita sulatettuna (tai rypsiöljyä)
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Pese punajuuret huolellisesti ja kuivaa ne, älä kuori. Leikkaa punajuuret ohuen ohuiksi viipaleiksi siten, että viipaleet jäävät vielä pohjasta kiinni toisiinsa. Asettele punajuuret uunivuokaan, jonka pohjalle on kaadettu noin yhden senttimetrin kerros karkeaa merisuolaa.

2. Ripottele punajuurille hieman suolaa ja mustapippuria ja sipaise ne voisulalla. Paahda punajuuria 200-asteisessa uunissa noin tunti, riippuen juuresten koosta.

3. Valuta sitten punajuurille lisää voisulaa ja ripottele pinnalle juustoraaste ja puolet timjamista. Jatka paahtamista vielä 10–15 minuuttia.

4. Ota pehmeät kypsät punajuuret uunista ja viimeistele lopulla timjamilla. Tarjoile possun ja hapankaalin kera.

X