Reseptit

Hasselpähkinämarengissä kieritellyt suklaaperunaleivokset

16.10.2014 Teksti: Raija Uljas Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

suklaakakkupohjaa
suklaakastiketta
aprikoosihilloa
rommia

Hasselpähkinämarenki:

75 g (2) munanvalkuaista
50 g sokeria
80 g mantelijauhetta
40 g hasselpähkinäjauhetta
125 g tomusokeria

Valmistusohje

Hasselpähkinämarengissa kieritellyt suklaaperunaleivokset ovat mukavaa napsittavaa digestiivin tai portviinin seuraksi.

Laita kakkupohja yleiskoneeseen ja sekoita alhaisella nopeudella. Lisää joukkoon suklaakastiketta ja aprikoosihilloa. Sekoita. Mausta lopuksi tummalla rommilla. Älä tee massasta liian kosteaa, jotta saat pyöriteltyä siitä pieniä palloja.

Tee hasselpähkinämarenki ja murskaa se huhmareessa. Pyöritä suklaaseoksesta tehdyt pallot marenkirouheessa ja tarjoile.

Hasselpähkinämarenki:

Vaahdota valkuaiset ja kidesokeri kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet ja yhdistä muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

Paista marenki rapeaksi 175-asteisessa uunissa.

 

Viinisuositus: Pähkinäinen tawny port ja digestiivit, kuten konjakki, sopivat näiden suklaapallosten kaveriksi. Kokeile esimerkiksi Taylor’s 10 Year Old Tawny -portviiniä. 

 

Ohje: Markus Aremo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme