Reseptit

Hasselpähkinämarengissä kieritellyt suklaaperunaleivokset

Hasselpähkinämarengissa kieritellyt suklaaperunaleivokset ovat mukavaa napsittavaa digestiivin tai portviinin seuraksi.

Teksti:
Raija Uljas
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • suklaakakkupohjaa
  • suklaakastiketta
  • aprikoosihilloa
  • rommia

Hasselpähkinämarenki:

  • 75 g (2) munanvalkuaista
  • 50 g sokeria
  • 80 g mantelijauhetta
  • 40 g hasselpähkinäjauhetta
  • 125 g tomusokeria

Valmistusohje

Laita kakkupohja yleiskoneeseen ja sekoita alhaisella nopeudella. Lisää joukkoon suklaakastiketta ja aprikoosihilloa. Sekoita. Mausta lopuksi tummalla rommilla. Älä tee massasta liian kosteaa, jotta saat pyöriteltyä siitä pieniä palloja.

Tee hasselpähkinämarenki ja murskaa se huhmareessa. Pyöritä suklaaseoksesta tehdyt pallot marenkirouheessa ja tarjoile.

Hasselpähkinämarenki:

Vaahdota valkuaiset ja kidesokeri kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet ja yhdistä muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

Paista marenki rapeaksi 175-asteisessa uunissa.

Viinisuositus: Pähkinäinen tawny port ja digestiivit, kuten konjakki, sopivat näiden suklaapallosten kaveriksi. Kokeile esimerkiksi Taylor’s 10 Year Old Tawny -portviiniä.

Ohje: Markus Aremo

X