Pähkinäinen marenkijälkiruoka – hasselpähkinäunelma
Pähkinäinen marenkijälkiruoka on joulupöytään sopiva suussa sulava herkku. Makean marengin, hasselpähkinän, täyteläisen vaniljakiisselin ja kirpeän karpalon yhdistelmä on verraton.
Ainekset
Pähkinäinen marenkijälkiruoka
- 4 munanvalkuaista
- 2 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
- ripaus suolaa
- 2 dl hasselpähkinöitä
Täyte
- 4 keltuaista
- 2 dl (laktoositonta) maitoa
- 1 rkl maizenaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl (laktoositonta) kuohukermaa
- 1 dl karpaloita tai muita kirpeitä marjoja
koristeeksi
- 1 dl hasselpähkinöitä
- karpaloita tai muita kirpeitä marjoja
Valmistusohje
Pähkinäinen marenkijälkiruoka valmistuu näin:
1. Paahda sekä marenkiin että koristeeksi tulevia hasselpähkinöitä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes niiden kuoret alkavat irrota. Kaada pähkinät pyyheliinan päälle ja hiero liinalla kuoret pois pähkinöistä. Rouhi marenkiin tulevat pähkinät hienoksi ja puolita pinnalle tulevat. Laske uunin lämpö 110-asteeseen.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi vatkaimen keskinopeudella. Lisää sokeri ja suola vähitellen täydellä teholla, kunnes vaahto on valkoista ja kestävää. Kääntele sekaan pähkinärouhe.
3. Levitä marenki kahdeksi levyksi leivinpaperille uunipellillä. Kypsennä marenkia ensin puoli tuntia 110-asteessa ja laske lämpö sitten 100-asteeseen. Jatka kypsennystä, kunnes marenki on kuivaa ja kevyttä. Anna levyjen jäähtyä sammutetussa uunissa, uuninluukku raolleen jätettynä.
4. Mittaa täytettä varten kattilaan maito, keltuaiset, maizena ja sokeri. Kuumenna hitaasti sekoitellen, kunnes seos sakenee paksuksi kiisseliksi. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää kermavaahto kiisseliin.
5. Levitä kiisseliä ja marjoja marenkilevyjen väliin ja päälle. Koristele pähkinäinen marenkijälkiruoka puolitetuilla pähkinöillä ja karpaloilla tai puolukoilla.
Vinkki: Kokeile myös juhlaan sopivaa vadelma-pistaasipavlovaa tai marenkista pistaasi-vadelmakääretorttua.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään vegaaninen marenki
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous