Hatsapuri-peltipiirakka
Hatsapuri on georgialainen tuhdisti juustoa tihkuva leipä. Sen helppotekoinen muunnos syntyy näppärästi isolla uunipellillä.
Ainekset
Pohja:
- 3 dl vettä (kädenlämpöistä)
- 15 g (1/3 pala) hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 2 rkl öljyä
- n. 8 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 200 g fetajuustoa
- 150 g mozzarellajuustoraastetta
- 150 g emmentaljuustoraastettaa
- 2 dl kermaviiliä
- 2 kananmunaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 ruukkua persiljaa tai basilikaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Hatsapuri-peltipiirakka leivotaan helposti näin:
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että se on pizzataikinamaisen pehmeää, mutta ei liian löysää. Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa 1 tunti.
2. Murenna feta kulhoon. Lisää juustoraasteet, kermaviili ja munat. Sekoita tasaiseksi. Lisää täytteeseen raastettu valkosipulinkynsi, silputtu persilja tai basilika ja mausteet, sekoita.
3. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa hyvin. Kauli taikinasta leivinpaperin päällä uunipellin kokoinen levy. Käännä taikinan reunat kaksin kerroin niin, että syntyy reilun sentin levyinen reunus. Nipistä reunus hyvin kiinni. Kaada täyte pohjan päälle.
4. Paista hatsapuri-peltipiirakka 225-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys ja jatka paistamista, jos pohja ei ole kevyesti ruskistunut ja täyte hyytynyt.
Katso myös: Hatsapurit
Katso myös Kotiliesi.fi: Uuninpelti tehokäyttöön! Parhaat suolaiset ja makeat peltipiirakat noutopöytään
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous