Reseptit

Haudutettu karpalo-punakaali

Tarjoa punakaali esimerkiksi possun kanssa joko lämpimänä tai kylmänä.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg punakaalia
  • 50 g voita
  • 2.5 dl karpalomehua
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 4 rkl fariinisokeria
  • 2 omenaa
  • 100 g karpaloita
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Haudutettu karpalo-punakaali tehdään näin helposti:

1. Suikaloi punakaali. Hauduta suikaleita voissa padassa noin 10 minuuttia. Lisää mehu, viinietikka ja sokeri. Anna hautua parikymmentä minuuttia.

2. Kuutioi kuoritut omenat ja lisää punakaalin joukkoon karpaloiden kanssa. Hauduta edelleen noin 10 minuuttia.

3. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää myös makeutta tarpeen mukaan. Tarjoa punakaali esimerkiksi possun kanssa joko lämpimänä tai kylmänä.

Kokeile myös balsamico-punakaalia, jouluista punakaalia tai punakaali-omenasalaattia

Katso myös Kotiliesi.fi: Kokkaa eri kaaleista – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit valkokaalista broccoliniin

X