Haudutettu karpalo-punakaali
Tarjoa punakaali esimerkiksi possun kanssa joko lämpimänä tai kylmänä.
Ainekset
- 1 kg punakaalia
- 50 g voita
- 2.5 dl karpalomehua
- 1 dl punaviinietikkaa
- 4 rkl fariinisokeria
- 2 omenaa
- 100 g karpaloita
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Haudutettu karpalo-punakaali tehdään näin helposti:
1. Suikaloi punakaali. Hauduta suikaleita voissa padassa noin 10 minuuttia. Lisää mehu, viinietikka ja sokeri. Anna hautua parikymmentä minuuttia.
2. Kuutioi kuoritut omenat ja lisää punakaalin joukkoon karpaloiden kanssa. Hauduta edelleen noin 10 minuuttia.
3. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää myös makeutta tarpeen mukaan. Tarjoa punakaali esimerkiksi possun kanssa joko lämpimänä tai kylmänä.
Kokeile myös balsamico-punakaalia, jouluista punakaalia tai punakaali-omenasalaattia
Katso myös Kotiliesi.fi: Kokkaa eri kaaleista – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit valkokaalista broccoliniin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous