Reseptit

Haudutettu punakaali

Pane kanelitanko, neilikat, laakerinlehti ja valkopippurit sideharsonyyttiin tai reiälliseen mausterasiaan ja lisää ne hautumaan punakaaliseoksen joukkoon.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni punakaali
  • 1 punasipuli
  • 2 happoista omenaa
  • öljyä
  • 3 rkl siirappia
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl vettä, punaviiniä tai mustaherukkamehua
  • 1 kanelitanko
  • 2-3 kokonaista neilikkaa
  • 1 laakerinlehti
  • muutama kokonainen valkopippuri
  • suolaa

Valmistusohje

Huuhdo, halkaise ja suikaloi punakaali. Kuori ja suikaloi punasipuli. Huuhdo ja halkaise omenat. Poista niistä kanta sekä siemenkota ja suikaloi omenanpuolikkaat.

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää punakaali, punasipuli sekä omenat ja kuullota seosta muutama minuutti. Lisää siirappi, punaviinietikka sekä vesi, punaviini tai mustaherukkamehu ja kuumenna seos kiehuvaksi.

Pane kanelitanko, neilikat, laakerinlehti ja valkopippurit sideharsonyyttiin tai reiälliseen mausterasiaan. Lisää ne punakaaliseoksen joukkoon ja mausta seos maun mukaan suolalla. Hauduta punakaaliseosta miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan silloin tällöin sekoittaen. Lisää tarvittaessa nestettä.

Poista sideharsonyytissä tai mausterasiassa olevat mausteet ennen tarjoilua.

X