Reseptit

Haudutettua porsaan niskaa

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1.5 kg Porsaan niskaa / kasslerlihaa
3 salottisipulia
3-4 kpl valkosipulinkynsiä
pintti n. 0.56 l Long Drink
1 dl soijaa
1 pienehkö chili (habaneroa)
1 rkl voita
suolaa
pippuria myllystä
1 rkl siirappia

Valmistusohje

Varaa uunipata tai vastaava kannellinen uunivuoka. Laita uuni aluksi 175 asteeseen.

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Pilko liha kohtalaisen suuriksi lohkoiksi.

Puhdista chili ja sipulit, sekä pilko ne todella pieniksi. Kuullota nopeasti voin kanssa.

Ruskista lihanpalat nopeasti sipulin ja chilin kanssa. Lisää tarvittaessa voita.

Kaada Long Drink, siirappi ja soijaa 1 dl pataan. Tärkeätä on että kaikki lihat ovat nestepinnan alla.

Anna olla aluksi uunissa 175 asteessa tunti ja pienennä lämpöä 125 asteeseen. Sekoita muutaman kerran välillä. Anna hautua vielä 2-3 tuntia.

Maistele ja mausta tarvittaessa suolalla ja rouhitulla pippurilla.

Nostele lihanpalat kauhalla esimerkiksi Aura-Perunamuusin päälle. Lisää hieman lientä päälle.

Käytin Poutun porsaan niskaa, Valio Aurajuustoa, Kermaa, Salottisipulia joissa oli Hyvää Suomesta merkki.

Habanerokitchen-blogi
 

Äänestä reseptiä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *