Hauki-katkarapukeitto
Hauki-katkarapukeitossa maistuu merenelävien loistava sinfonia. Keiton vieressä tarjoillaan tuoretta leipää.
Ainekset
- 2 sipulia
- valkosipulinkynttä
- 4 rkl öljyä
- 3 prk (á 400g) tomaattimurskaa
- 1.5 l vettä
- 4 kalaliemikuutiota
- 2 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl basilikaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 500 g haukifileetä
- 2 sitruunan mehu
- 500 g kuorittuja, pakastettuja katkarapuja
Gremolatamausteseos
- 2 sitruunan raastettu kuori
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 3 murskattua valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit. Kaada kattilaan tomaattimurska, vesi, liemikuutiot ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen poreillen puolisen tuntia. Paloittele kala kuumaan keittoon.
2. Kaada sitruunamehu katkarapujen päälle ja anna maustua hetken aikaa. Lisää katkaravut ja sitruunaliemi valmiiseen keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita mausteseos. Tarkista nesteen määrä ja maku. Ripottele pinnalle mausteseosta ja tarjoile lisänä tuoretta leipää.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous