Reseptit

Hauki-katkarapukeitto

Hauki-katkarapukeitossa maistuu merenelävien loistava sinfonia. Keiton vieressä tarjoillaan tuoretta leipää.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 sipulia
  • valkosipulinkynttä
  • 4 rkl öljyä
  • 3 prk (á 400g) tomaattimurskaa
  • 1.5 l vettä
  • 4 kalaliemikuutiota
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl basilikaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 500 g haukifileetä
  • 2 sitruunan mehu
  • 500 g kuorittuja, pakastettuja katkarapuja

Gremolatamausteseos

  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 3 murskattua valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit. Kaada kattilaan tomaattimurska, vesi, liemikuutiot ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen poreillen puolisen tuntia. Paloittele kala kuumaan keittoon.

2. Kaada sitruunamehu katkarapujen päälle ja anna maustua hetken aikaa. Lisää katkaravut ja sitruunaliemi valmiiseen keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita mausteseos. Tarkista nesteen määrä ja maku. Ripottele pinnalle mausteseosta ja tarjoile lisänä tuoretta leipää.

X