Reseptit

Haukibouillabaisse

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Norman Ojanen

Valmistusaika

Vaikeusaste

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g ruodotonta haukifileetä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulin kynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 lehtisellerinvartta
  • 4 isoa tomaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 ps sahramia
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 8 dl kalalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

Näin valmistat haukibouillabaissen

  1. Paloittele fileet ja mausta sitruunamehulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele lehtisellerinvarret ja tomaatit.
  2. Kuullota kattilassa öljyssä sipuleita sekä porkkanaja selleriviipaleita muutama minuutti. Lisää joukkoon tomaattikuutiot. Lisää sahrami
    ja morttelissa hienonnetut fenkolinsiemenet. Kääntele hetken aikaa.
  3. Kaada päälle kuuma kalaliemi ja valkoviini. Keitä 5–8 minuuttia. Lisää kalapalat sekä suola ja tomaattisose. Anna kiehua vielä muutama minuutti. Hienonna haukibouillabaissen pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoile keitto höyryävän kuumana.
X