Reseptit

Haukibouillabaisse

Haukibouillabaisse on herkullinen, välimerellinen haukikeitto. Nauti keitto rapsakoiden leipätikkujen tai tuoreen patongin kanssa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Norman Ojanen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Haukibouillabaisse

  • 500 g ruodotonta haukifileetä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulin kynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 lehtisellerinvartta
  • 4 isoa tomaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 ps sahramia
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 8 dl kalalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

Haukibouillabaisse valmistuu näin:

  1. Paloittele haukifileet ja mausta ne sitruunamehulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele lehtisellerinvarret ja tomaatit.
  2. Kuullota kattilassa öljyssä sipuleita sekä porkkanaja selleriviipaleita muutama minuutti. Lisää joukkoon tomaattikuutiot. Lisää sahrami
    ja morttelissa hienonnetut fenkolinsiemenet. Kääntele hetken aikaa.
  3. Kaada päälle kuuma kalaliemi ja valkoviini. Keitä 5–8 minuuttia. Lisää kalapalat sekä suola ja tomaattisose. Anna kiehua vielä muutama minuutti. Hienonna haukibouillabaissen pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoile haukibouillabaisse höyryävän kuumana leipätikkujen tai patongin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Lasimestarin hauki juurespedillä

X