haukipihvit
Reseptit

Haukipihvit

Haukipihvit on helppo tehdä. Massa surahtaa monitoimikoneessa suit sait ja pihvit paistuvat pannulla rapeapintaisiksi.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Haukipihvit

  • 500 g nahattomia haukifileitä
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua maustepippuria
  • 1/2 dl hienonnettuja villiyrttejä: vuohenputkea ja siankärsämöä tai tilliä

Leivittämiseen

  • 2 dl kurpitsansiemeniä

Paistamiseen

  • öljyä

Valmistusohje

Haukipihvit tehdään helposti näin:

1. Paloittele hauki ruotoineen monitoimikoneen kulhoon. Lisää kermaviili, muna ja mausteet joukkoon. Hienonna kala sileäksi massaksi niin, että kaikki ruodot hienontuvat. Sekoita villiyrtit viimeiseksi joukkoon. Muotoile kahdeksan pientä pihviä ja pyöräytä ne kurpitsansiemenissä.

2. Paista paistinpannulla tilkassa öljyä kypsiksi, noin 3 minuuttia molemmin puolin pihvien paksuudesta riippuen. Varo kypsentämästä liikaa, jolloin maku muuttuu tunkkaiseksi. Nauti haukipihvit esimerkiksi hernepeston ja perunoiden kera.

Katso myös: Maukas ja vähärasvainen hauki on mainio ruokakala – kokosimme parhaat reseptit pyöryköistä keittoihin sekä vinkit hauen käsittelyyn

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalapihvit uunissa ja pannulla – maukkaat pihvit onnistuvat kuhasta, lohesta, hauesta, seitistä ja jopa savukalasta

X