Reseptit

Haukipullat

Haukipullat tarjoillaan keitettyjen perunoiden ja kastikkeen kanssa. Kastikkeeseen saa halutessaan väriä tomaatilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • nokare voita
  • 500 g haukifileetä
  • 2 keitettyä perunaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl (kerma)maitoa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria

paistamiseen:

  • voita

kastike:

  • 25 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 0.5 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • sipulinvarsia
  • (1 rkl tomaattipyreetä)

Valmistusohje

Haukipullat voi kypsentää pannulla paistamalla tai kalaliemessä keittämällä.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se voissa pehmeäksi ja kullankeltaiseksi.

Jauha kalafilee monitoimikoneessa tai lihamyllyssä kahteen kertaan. Jauha myös kuoritut perunat.

Pane korppujauho hetkeksi turpoamaan (kerma)maitoon.

Sekoita jauhettu kala, kuullotettu sipuli, jauhetut perunat ja turvonnut korppujauho tasaiseksi mureketaikinaksi. Mausta taikina suolalla ja valkopippurilla.

Pyöritä taikinasta kostutetuin tai öljytyin käsin pieniä pullia ja paista ne voissa paistinpannussa kullanruskeiksi.

Sulata kastikkeeseen tuleva voi kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta ne. Lisää maito koko ajan hyvin sekoittaen suuruksen joukkoon. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla. Lisää hienonnetut sipulinvarret ja kuumenna kastike.

Jos haluat väriä kastikkeeseen, voit lisätä siihen tomaattipyreetä. Tarjoa haukipullat keitettyjen perunoiden ja kastikkeen kanssa.

X