Reseptit

Haukisnitzelit

Teksti: Jaana Vetikko, Kari Nyberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • haukifileetä
  • vehnäjauhoja
  • kananmunaa
  • ruisjauhoja
  • korppujauhoja
  • runsaasti grillausmaustetta
  • 1-3 tl currya
  • suolaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

Leikkaa haukifileet vinottain paksuhkoiksi siivuiksi irti nahasta (kuten graavikala). Nuiji leikkeet tuorekelmun välissä kevyesti molemmin puolin. Näkyvillä olevat kookkaat ruodot voi samalla poistaa.

Laita vehnäjauhot syvälle lautaselle ja rikki vatkatut munat toiselle. Mausta vehnäjauhot suolalla.

Sekoita kolmannella syvällä lautasella ruis- ja korppujauhot keskenään (1:1) ja mausta seos grillausmausteella ja currylla.

Paneroi leikkeet pyörittämällä ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoseoksessa. Paista riittävässä rasvassa kuumalla paistinpannulla.

Tarjoa remouladekastikkeen tai salsadipin sekä uusien perunoiden tai perunamuusin kera.

Snitzelit voi tehdä myös muista vähärasvaisista kaloista, mm. kuhasta tai siiasta, mutta normaalikokoisen saaliskalan fileestä veistetyn leikkeen koko jää luonnollisesti pieneksi.

X