Reseptit

Haydari-jogurttitahna

Haydari-jogurttitahnassa saksanpähkinät yhdessä turkkilaisen jogurtin ja valkosipulin kanssa luovat maittavan dipin tai kastikkeen esimerkiksi lihalle.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni nippu tilliä
  • 500 g turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 tl suolaa

Valmistusohje

Raikas jogurttitahna sopii esimerkiksi lihan kaveriksi tai dipiksi. Kokeile kastketta esimerkiksi osana Lähi-idän mezepöytää.

Rouhi saksanpähkinät monitoimikoneessa. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna tilli. Sekoita pähkinät, valkosipuli ja tilli jogurtin joukkoon.

Lisää oliiviöljy ja suola.

Sekoita hyvin ja kumoa tarjolle. Voit valuttaa pinnalle oliiviöljyä ja koristella tahnan pähkinärouheella sekä tillillä tai mintulla.

X