Reseptit

Hedelmä-marjakeitto

Voit tehdä keiton myös pelkistä pakastemarjoista. Käytä marjakeiton liemenä marjamehua tai sokerilla maustettua vettä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l hedelmämehua (täysmehua tai tuoreista hedelmistä puristettua mehua)
  • 2.5 rkl perunajauhoja
  • 1 l paloiteltuja hedelmiä ja/tai pakastemarjoja (appelsiineja, viinirypäleitä, omenoita, pakastevadelmia ja/tai -mansikoita)
  • (sokeria)

Valmistusohje

Pane hedelmämehu ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan huolellisesti hämmentäen, kunnes keitto sakenee ja pulpahtaa pari kertaa.

Kuori ja paloittele hedelmät. Voit käyttää keittoon vain yhtä hedelmää, mutta siitä tulee täyteläisempää, kun sekoitat keskenään erilaisia hedelmiä ja myös pakastemarjoja.

Lisää hedelmät ja jäiset marjat kuuman keiton joukkoon. Mausta keitto maun ja tarpeen mukaan sokerilla, sekoita ja anna jäähtyä.

X