Reseptit

Hedelmä-rahkaherkku

Jos päiväkahvipöytä kaipaa jotain juhlavampaa tarjottavaa, niin hedelmä-rahkaherkku on tällöin loistava valinta. Jälkiruoan pohja valmistetaan pähkinöistä ja kuivatuista hedelmistä. Pohjan päälle lisätään rahkasta valmistettu täyte.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

7

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohjalle

  • 150 g pähkinöitä ja manteleita
  • 300 g kuivattuja hedelmiä(esim. aprikoosi, viikuna, taateli tai päärynä)

Täyte

  • 500 g täyteläistä maitorahkaa
  • 2-3 rkl hunajaa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1/4 galiameloni
  • 3 mandariinia tai klementiiniä
  • 2 kiwiä
  • 2-3 luumua

Valmistusohje

Hedelmä-rahkaherkku tehdään helposti näin:

Tämä hedelmä-rahkaherkku sopii juhlavampiinkin hetkiin, se korvaa täytekakun kevyesti.

1. Rouhi pähkinät ja hienonna kuivatut hedelmät.

2.Sekoita maitorahkan joukkoon hunaja ja vaniljajauhe.

3.Paloittele hedelmät sopiviksi suupaloiksi.

4. Ripottele puolet pähkinä-hedelmäseoksesta noin 1,5 l vetoisen vuoan pohjalle. Lusikoi päälle puolet rahkasta ja puolet hedelmistä. Tee toinen samanlainen kerros ja koristele hedelmä-rahkaherkku tuoreella mintulla

Katso myös:

Raidallinen rahka-vadelmaherkku Ruoka.fi

Helppo appelsiini-kookosrahka Ruoka.fi

Helppo hedelmäjälkiruoka Kotiliesi.fi

X