Reseptit

Hedelmä-rahkaherkku

18.3.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

7

Arvostelu

Ainekset

Pohjalle

150 g pähkinöitä ja manteleita
300 g kuivattuja hedelmiä(esim. aprikoosi, viikuna, taateli tai päärynä)

Täyte

500 g täyteläistä maitorahkaa
2-3 rkl hunajaa
ripaus vaniljajauhetta
1/4 galiameloni
3 mandariinia tai klementiiniä
2 kiwiä
2-3 luumua

Valmistusohje

Tämä hedelmäinen herkku sopii juhlavampiinkin hetkiin. Hedelmä-rahkaherkku korvaa kevyesti täytekakun.

1. Rouhi pähkinät ja hienonna kuivatut hedelmät.

2.Sekoita maitorahkan joukkoon hunaja ja vaniljajauhe.

3.Paloittele hedelmät sopiviksi suupaloiksi.

4. Ripottele puolet pähkinä-hedelmäseoksesta noin 1,5 l vetoisen vuoan pohjalle. Lusikoi päälle puolet rahkasta ja puolet hedelmistä. Tee toinen samanlainen kerros ja koristele tuoreella mintulla

Katso myös:

Raidallinen rahka-vadelmaherkku Ruoka.fi

Helppo appelsiini-kookosrahka Ruoka.fi

Helppo hedelmäjälkiruoka Kotiliesi.fi