Hedelmä-rahkaherkku
Jos päiväkahvipöytä kaipaa jotain juhlavampaa tarjottavaa, niin hedelmä-rahkaherkku on tällöin loistava valinta. Jälkiruoan pohja valmistetaan pähkinöistä ja kuivatuista hedelmistä. Pohjan päälle lisätään rahkasta valmistettu täyte.
Ainekset
Pohjalle
- 150 g pähkinöitä ja manteleita
- 300 g kuivattuja hedelmiä(esim. aprikoosi, viikuna, taateli tai päärynä)
Täyte
- 500 g täyteläistä maitorahkaa
- 2-3 rkl hunajaa
- ripaus vaniljajauhetta
- 1/4 galiameloni
- 3 mandariinia tai klementiiniä
- 2 kiwiä
- 2-3 luumua
Valmistusohje
Hedelmä-rahkaherkku tehdään helposti näin:
Tämä hedelmä-rahkaherkku sopii juhlavampiinkin hetkiin, se korvaa täytekakun kevyesti.
1. Rouhi pähkinät ja hienonna kuivatut hedelmät.
2.Sekoita maitorahkan joukkoon hunaja ja vaniljajauhe.
3.Paloittele hedelmät sopiviksi suupaloiksi.
4. Ripottele puolet pähkinä-hedelmäseoksesta noin 1,5 l vetoisen vuoan pohjalle. Lusikoi päälle puolet rahkasta ja puolet hedelmistä. Tee toinen samanlainen kerros ja koristele hedelmä-rahkaherkku tuoreella mintulla
Katso myös:
Raidallinen rahka-vadelmaherkku Ruoka.fi
Helppo appelsiini-kookosrahka Ruoka.fi
Helppo hedelmäjälkiruoka Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous