hedelmäinen feta-dukkahsalaatti
Grillatut hedelmät ja suolainen fetajuusto muodostavat mahtaavan makuparin. Muista grillata hedelmät miedolla lämmöllä, sillä niiden sisältämä sokeri kärähtää helposti.
Reseptit

Hedelmäinen feta-dukkahsalaatti

Makeat grillihedelmät, suolainen fetajuusto ja makeansuolainen dukkah-seos muodostavat herkullisen trion. Muista grillata hedelmät miedolla lämmöllä, sillä niiden sisältämä sokeri kärähtää helposti.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hedelmäinen feta-dukkahsalaatti:

  • 2 persikkaa tai nektariinia
  • 1 päärynä
  • 4 aprikoosia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 pussi tai rasia salaattisekoitusta
  • 100 g fetakuutioita mausteöljyssä (esim. sitrus-yrtti)

Lisäksi:

  • 3 rkl dukkahia

Valmistusohje

1. Tee ensin dukkah. Siirrä sivuun odottamaan.

2. Leikkaa persikat ja päärynä lohkoiksi. Puolita aprikoosit. Grillaa hedelmiä miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia ensin kuoripuoli alaspäin. Mausta hedelmät grillauksen jälkeen tilkalla sitruunamehua.

3. Kaada salaatti kulhon pohjalle, lisää päälle hedelmät ja fetakuutiot. Käytä juuston öljy salaattikastikkeena. Ripottele päälle dukkahia.

X