Reseptit

Hedelmäinen halloumisalaatti ja yrttipesto

Makeat etelän hedelmät ja suolainen halloumijuusto sopivat hyvin yhteen. Yrttinen pestokastike sopii hyvin salaatin kastikkeeksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g halloumijuustoa
  • öljyä
  • mustapippuria
  • 2 syöntikypsää mangoa
  • 1/4 vesimelonia
  • 1 rasia tai pussi salaattisekoitusta

Pesto

  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • 0.5 dl parmesaaniraastetta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 pieni valkosipulin kynsi
  • 3/4 dl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Tee ensin pesto. Paahda siemenet kevyesti kuivalla pannulla. Pane siemenet, basilikan lehdet, valkosipuli ja parmesaani monitoimikoneeseen. Jauha sileäksi. Lisää ensin sitruunamehu ja sitten öljy ohuena nauhana. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Paloittele mango ja vesimeloni. Pane hedelmäpalat salaattisekoituksen päälle. Viipaloi halloumi. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Paista juustoviipaleet kuumalla pannulla vaaleanruskeiksi.

3. Nosta lämpimät juustoviipaleet salaatin päälle, mausta mustapippurilla. Tarjoa salaatti leivän ja peston kanssa.

Katso myös:

Hedelmäinen salaatti

Mansikka-halloumisalaatti

Lämmin bulgur-halloumisalaatti

Kotiliesi: Juusto-mansikkasalaatti

X