Hedelmäinen halloumisalaatti ja yrttipesto
Makeat etelän hedelmät ja suolainen halloumijuusto sopivat hyvin yhteen. Yrttinen pestokastike sopii hyvin salaatin kastikkeeksi.
Ainekset
- 200 g halloumijuustoa
- öljyä
- mustapippuria
- 2 syöntikypsää mangoa
- 1/4 vesimelonia
- 1 rasia tai pussi salaattisekoitusta
Pesto
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
- 0.5 dl parmesaaniraastetta
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 pieni valkosipulin kynsi
- 3/4 dl öljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Tee ensin pesto. Paahda siemenet kevyesti kuivalla pannulla. Pane siemenet, basilikan lehdet, valkosipuli ja parmesaani monitoimikoneeseen. Jauha sileäksi. Lisää ensin sitruunamehu ja sitten öljy ohuena nauhana. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Paloittele mango ja vesimeloni. Pane hedelmäpalat salaattisekoituksen päälle. Viipaloi halloumi. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Paista juustoviipaleet kuumalla pannulla vaaleanruskeiksi.
3. Nosta lämpimät juustoviipaleet salaatin päälle, mausta mustapippurilla. Tarjoa salaatti leivän ja peston kanssa.
Katso myös:
Lämmin bulgur-halloumisalaatti
Kotiliesi: Juusto-mansikkasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous