Reseptit

Punakaalisalaatti

Punakaalista, viikunoista ja saksanpähkinöistä syntyy upea salaatti joulupöytään.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni punakaali
  • 4 tuoretta viikunaa
  • 50 g saksanpähkinöitä

Kastike

  • 1 rkl sinappia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1–2 tl hunajaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1/2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Yhdestä isosta punakaalikerästä syntyy sekä salaatti jouluaatoksi, että haudutettua punakaalia seuraavan päivän kinkkuaterialle.

1. Sekoita kastikeainekset keskenään.

2. Poista kaalista kanta ja leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Painele suikaleita meheviksi kaulimella. Lisää kastike ja anna maustua jonkin aikaa.

3. Lisää pinnalle tarjoiluvaiheessa saksanpähkinät ja lohkotut viikunat.

Lisää herkkuja punakaalista:

Haudutettu karpalo-punakaali
Pikantti punakaalisalaatti
Hedelmäinen punakaalisalaatti

X