Reseptit

Hedelmäinen lohisalaatti

Salaattikin tuo täyteläisen olon, kun joukossa on viljaa, kasviksia ja proteiinipitoista raaka-ainetta.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g nahatonta ja ruodotonta lohta
  • 0.5 tl suolaa
  • ripaus rouhittua valkopippuria
  • 2 dl täysjyväohraa
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 1 appelsiini
  • 100 g vihreitä viinirypäleitä
  • 1 punasipuli
  • 1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä (tilliä ja persiljaa)
  • 3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 0.5 tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa lohipala kuutioiksi ja nosta kuutiot kostutetun voipaperiarkin päälle. Mausta kalat kevyesti suolalla ja valkopippurilla. Nosta voipaperiarkin reunat ylös ja nosta nyytti höyrykattilan ritiläosaan. Kypsennä kalat kevyesti höyryttämällä.

2. Kypsennä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Revi pinaatinlehdet keitetyn ohran joukkoon. Leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja paloittele viipaleet. Purista hedelmälihaan jäänyt mehu talteen.

3. Pese ja halkaise viinirypäleet. Kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita pinaatti-ohraseoksen joukkoon sipulit, appelsiininpalat, viinirypäleet, hienonnetut yrtit ja paahdetut pinjansiemenet. Sekoita öljystä, appelsiini- ja sitruunamehusta sekä mausteista kastike ja valuta salaatin joukkoon. Kääntele salaatti tasaiseksi niin, että kaikki ainekset maustuvat.

4. Lisää joukkoon lohipalat ja sekoita kevyesti.

1520 kJ (360 kcal) 1 annos

X