Reseptit

Hedelmäinen suklaakakku

Hedelmäinen suklaakakku on täyteläisen raikas jälkiruoka. Persikka ja suklaa täydentävät toisiaan tässä reseptissä upeasti toisiaan.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

kostutus:

  • noin 1 1/2 dl hedelmien säilöntälientä tai makeutettua kahvijuomaa (rommilla tai konjakilla maustettua)

täyte:

  • 2 tlk säilykepersikoita
  • suklaavaahtoa

suklaavaahto:

  • 4 liivatelehteä
  • vettä
  • 250 g tummaa suklaata
  • 2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 1/4 dl makeutettua kuumaa kahvijuomaa

päälle:

  • ohut kerros omenamarmeladia tai soseutettuja säilykepersikoita
  • 1 tlk säilykepersikoita
  • vihreitä rypäleitä
  • vadelmia tai halkaistuja mansikoita

kiille:

  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl hyytelösokeria

reunoille:

  • suklaavaahtoa
  • suklaaraastetta

Valmistusohje

Hedelmäisessä suklaakakussa on hedelmiä sekä täytteenä että koristeena.

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista pohjaa 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.
Kumoa pohja vuoasta ja anna jäähtyä.

Pane liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi.

Sulata suklaa pienessä pinnoitetussa kattilassa tai vesihauteessa miedolla lämmöllä. Vatkaa vispikerma tai vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita vähän jäähtynyt suklaa ja vispikerma- tai vanilliinivaahto vaniljarahkan joukkoon.

Purista liivatelehdistä vesi pois. Liuota liivatelehdet kuumaan kahvijuomaan. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen suklaaseoksen joukkoon. Pidä seosta jääkaapissa, kunnes se alkaa hyytyä.

Valuta täytteeseen tulevat säilykepersikat ja ota liemi talteen. Paloittele persikat. Voit soseuttaa pari persikkaa kakun päälle.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta levy hedelmien säilöntäliemellä tai kahvilla. Levitä päälle kerros paloiteltuja säilykepersikoita ja suklaavaahtoa. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle. Kostuta levy ja levitä päälle kerros säilykepersikoita sekä suklaavaahtoa. Nosta viimeinen levy päälle ja kostuta se. Levitä kakun päälle ohut kerros omenamarmeladia tai soseutettuja säilykepersikoita ja reunoille loput suklaavaahdosta.

Valuta päälle tulevat säilykepersikat ja leikkaa ne viipaleiksi. Levitä viipaleet tasaisesti kakun pinnalle. Levitä viipaleiden keskelle huuhdottuja rypäleitä ja tuoreita tai pakastettuja vadelmia.

Kuumenna kiilteeseen tuleva vesi ja lisää hyytelösokeri. Anna seoksen jäähtyä hetki ja sivele se hedelmien ja marjojen päälle. Koristele kakun reunat suklaaraasteella.

X