Reseptit

Hedelmäinen tuorepuuro

Tuorepuurosta saat kauran kaikki terveyshyödyt irti, mutta vältät aamulla turhan vaivan, sillä tuorepuuron voi kätevästi valmistaa jo edellisenä iltana valmiiksi.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl pellavansiemeniä
  • 3 rkl seesaminsiemeniä
  • 1–2 dl hienonnettuja kuivahedelmiä (esim. aprikoosia, papaijaa, ananasta)
  • 5 dl vettä

Tarjoiluun

  • tuoreita marjoja ja hedelmiä
  • kylmää maitoa

Valmistusohje

Kauran ravintoaineet imeytyvät hitaasti; se pitää verensokerin vakaana ja hellii vatsaa. Kauran liukeneva kuitu auttaa alentamaan kolesterolia. Kaura sisältää runsaasti E-vitamiinia ja B-ryhmän vitamiineja sekä tarpeellisia proteiineja ja kivennäisaineita.

1. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää kuivahedelmät ja sekoita joukkoon vesi. Anna puuron turvota rauhassa aamutoimien ajan, vähintään tunnin.

2. Tarjoile kylmän maidon ja tuoreiden hedelmien ja marjojen kanssa.

X