Reseptit

Hedelmäinen uunijäätelö

Uunijäätelön nautiskelu hellii mieltä. Passionhedelmä ja mango antavat jälkiruoalle ihanan hedelmäisen kirpakan maun.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hedelmäinen uunijäätelö

  • 1/2 l vanilja- tai pistaasijäätelöä
  • 1/2 l mangosorbettia

Pohjalle

  • pala kääretorttupohjaa

Kostutukseen

  • 3–4 passiohedelmän mehu
  • tilkka vettä + juoksevaa hunajaa

Marenki

  • 4 valkuaista
  • 2 ¼ dl sokeria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Hedelmäinen uunijäätelö tehdään näin:

1. Leivo tavallinen kääretorttupohja. Leikkaa pohjasta yhteen isoon tai neljään pieneen uunivuokaan sopivat pohjat. Puserra passiohedelmistä siivilän läpi mehu kulhoon. Lisää tilkka vettä ja mausta mehu hunajalla. Kostuta pohjat mehulla.

2. Levitä hieman pehmennyt jäätelö ja sorbetti pohjien päälle. Pane uunijäätelö/t siksi aikaa pakastimeen, kun valmistat marengin. Erottele valkuaiset mielellään pyöreäpohjaiseen teräskulhoon. Nosta kulho höyryävän kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Lisää sokeri ja ripaus suolaa. Ala vatkata seosta sähkövatkaimen pienellä teholla ja nosta tehoa hiljalleen. Kun marenki on lämmennyt noin 50-asteiseksi eli tuntuu sormella koeteltaessa selvästi lämpimältä, mutta ei kuumalta, nosta astia pois kattilan päältä. Valmis marenki on notkeaa ja kiiltävää.

3. Pursota tai lusikoi marenki jäätelön päälle niin, että jäätelö peittyy kauttaaltaan. Tässä vaiheessa voit panna uunijäätelöt pakastimeen kuumennusta odottamaan. Kuumenna uunijäätelö juuri ennen tarjoamista 225-asteisessa uunissa. Pane jäätelöt suoraan pakastimesta uuniin. Kun marenki saa vähän väriä, on  uunijäätelö valmista.

4. Nauti hedelmäinen uunijäätelö makean kuohuviinin tai samppanjan kanssa.

Saatat pitää myös omenapiirakka-uunijäätelöstä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään Baked Alaska -jäätelökakku

X