Reseptit

Hedelmäinen välipalajogurtti (Gluteeniton)

29.4.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 appelsiini
1 banaani
1 päärynä
1 dl pähkinöitä tai manteleita
8 dl maustamatonta jogurttia
3 rkl hunajaa tai agavesiirappia

Valmistusohje

Välipalajogurtti ja kuppi teetä tai kahvia pitävät aivot hereillä ja tehokkaina pääaterioiden välillä.

1.Kuori appelsiini ja banaani, pese päärynä. Kuutioi kaikki hedelmät ja rouhi pähkinät.

2.Mausta jogurtti hunajalla tai siirapilla.

3.Lusikoi jogurtti laseihin tai kulhoihin ja lisää pinnalle hedelmät ja pähkinärouhe.

4.Tämän välipalan voi ottaa myös mukaan. Sekoita silloin kaikki ainekset tasaiseksi hedelmä-pähkinäjogurtiksi ja pakkaa kannelliseen purkkiin.

Katso myös:

Jogurttia ja marjoja

Jogurttijuoma (Ayran)

Jogurttia marjahyytelöllä

Kotiliesi: Pähkinäinen tuorepuuro