Reseptit

Hedelmäiset marenkikorit

Teksti:
Nina Sarell ja Senja Jääskeläinen
Kuvat:
Suvi Laine

Marenki on ihanan kevyt, mutta suussasulava herkku.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 0.5 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 3 valkuaista
  • 0.5 rkl maissijauhoja

täyte:

  • 4 kiiviä
  • 2 nektariinia tai persikkaa
  • 4 palaa tummaa suklaata

Valmistusohje

Hedelmäisissä marenkikoreissa on energiaa vain 110 kcal/marenkikori.

  1. Piirrä leivinpaperille halkaisijaltaan 10 cm:n kokoisia ympyröitä. Käännä leivinpaperi ympäri.
  2. Vatkaa munanvalkuaiset sähkövatkaimella niin kovaksi vaahdoksi, että vaahto pysyy kulhossa, vaikka käännät sen ylösalaisin.
  3. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja maissijauho. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehua 3 minuuttia. Lisää liemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Jatka vatkaamista vielä pari minuuttia.
  4. Laita vaahto pursottimeen ja pursota leivinpaperille ympyröiden kokoisia kiekkoja. Pursota kiekoille reunat niin, että syntyy kuppeja. Laita kupit tunniksi 100-asteiseen uuniin, avaa sitten uunin luukku ja anna marenkien kuivua vielä tunti.
  5. Täytä marenskikorit juuri ennen tarjoilua kiivi- ja persikkaviipaleilla. Koristele sulatetulla suklaalla.
X