
Hedelmäiset marenkikorit
Marenki on ihanan kevyt, mutta suussasulava herkku.
Ainekset
- 0.5 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 3 valkuaista
- 0.5 rkl maissijauhoja
täyte:
- 4 kiiviä
- 2 nektariinia tai persikkaa
- 4 palaa tummaa suklaata
Valmistusohje
Hedelmäisissä marenkikoreissa on energiaa vain 110 kcal/marenkikori.
- Piirrä leivinpaperille halkaisijaltaan 10 cm:n kokoisia ympyröitä. Käännä leivinpaperi ympäri.
- Vatkaa munanvalkuaiset sähkövatkaimella niin kovaksi vaahdoksi, että vaahto pysyy kulhossa, vaikka käännät sen ylösalaisin.
- Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja maissijauho. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehua 3 minuuttia. Lisää liemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Jatka vatkaamista vielä pari minuuttia.
- Laita vaahto pursottimeen ja pursota leivinpaperille ympyröiden kokoisia kiekkoja. Pursota kiekoille reunat niin, että syntyy kuppeja. Laita kupit tunniksi 100-asteiseen uuniin, avaa sitten uunin luukku ja anna marenkien kuivua vielä tunti.
- Täytä marenskikorit juuri ennen tarjoilua kiivi- ja persikkaviipaleilla. Koristele sulatetulla suklaalla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous