
Hedelmäiset rahkaleivokset
Maukas jälkiruokatorttu syntyy niinkin yksinkertaisista aineksista kuin rahkasta ja hedelmistä. Viimeistele leivos raikkailla koristeilla, kuten kiivillä.
Ainekset
pohja:
- 4 kpl kananmunaa
- 1 dl hedelmäsokeria
- 1 dl grahamjauhoja
- 0.5 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- 135 g mangososetta
- 250 g maitorahkaa (rasvaa 0,2%)
- 2 rkl hedelmäsokeria
koristeeksi:
- 100 g viinirypäleitä
- 2 viikunaa
- 1 kiivi
- 2 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta (rasvaa 9%)
- 2 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Hedelmäiset rahkaleivokset täytetään mangososeella ja maitorahkalla ja koristellaan viinirypäleillä, viikunoilla ja kiivillä.
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja hedelmäsokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Nostele kevyesti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 6–8 minuuttia. Kumoa torttupohja leivinpaperin päälle, johon on ripoteltu 1 rkl hedelmäsokeria.
- Sekoita mangosose, maitorahka ja hedelmäsokeri kulhossa. Levitä jäähtyneen torttupohjan päälle tasaisesti. Käännä levy pitkältä sivulta tiukaksi rullaksi. Leikkaa kääretorttu 12 annospalaan.
- Aseta palat tarjoilulautaselle. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Nostele torttupaloille vaniljavaahtoa. Asettele päälle tuoreita viikunalohkoja, viinirypäleitä ja kuorittua ja viipaloitua kiiviä. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoile heti.
Resepti: Suvi Rüster
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous