Reseptit

Hedelmäiset rahkaleivokset

Maukas jälkiruokatorttu syntyy niinkin yksinkertaisista aineksista kuin rahkasta ja hedelmistä. Viimeistele leivos raikkailla koristeilla, kuten kiivillä.

Teksti:
Emma Suominen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 4 kpl kananmunaa
  • 1 dl hedelmäsokeria
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 135 g mangososetta
  • 250 g maitorahkaa (rasvaa 0,2%)
  • 2 rkl hedelmäsokeria

koristeeksi:

  • 100 g viinirypäleitä
  • 2 viikunaa
  • 1 kiivi
  • 2 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta (rasvaa 9%)
  • 2 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Hedelmäiset rahkaleivokset täytetään mangososeella ja maitorahkalla ja koristellaan viinirypäleillä, viikunoilla ja kiivillä.

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja hedelmäsokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Nostele kevyesti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 6–8 minuuttia. Kumoa torttupohja leivinpaperin päälle, johon on ripoteltu 1 rkl hedelmäsokeria.
  2. Sekoita mangosose, maitorahka ja hedelmäsokeri kulhossa. Levitä jäähtyneen torttupohjan päälle tasaisesti. Käännä levy pitkältä sivulta tiukaksi rullaksi. Leikkaa kääretorttu 12 annospalaan.
  3. Aseta palat tarjoilulautaselle. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Nostele torttupaloille vaniljavaahtoa. Asettele päälle tuoreita viikunalohkoja, viinirypäleitä ja kuorittua ja viipaloitua kiiviä. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoile heti.

Resepti: Suvi Rüster

X