Reseptit

Hedelmäpannari

Hedelmäpannari maistuu välipalana teen kanssa. Pannariin voi lisätä hedelmien lisäksi myös rusinoita, kuivattuja marjoja tai tuoreita pensasmustikoita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hedelmäpannari eli hedelmäpannukakku

  • 6 dl Hyla-maitoa
  • 3 munaa
  • 3.5 dl vehnä- tai spelttijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl öljyä tai sulatettua margariinia
  • 2 hapahkoa omenaa
  • 1–2 banaania
  • kanelia ja fariinisokeria

Valmistusohje

Hedelmäpannari valmistuu näin helposti:

Hedelmäpannari muuntuu moneksi, kun käytät täytteeksi kauden hedelmiä tai marjoja.

1. Vatkaa munien koostumus kevyesti rikki kulhossa. Lisää joukkoon puolet maidosta, jauhot ja suola sekä sokeri. Vatkaa taikina sileäksi ja lisää loput maidosta sekä öljy tai sulatettu margariini. Anna taikinan turvota jonkin aikaa.

2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Poista omenista siemenkota. Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kääntele viipaleet kaneli- sokeriseoksessa. Viipaloi banaanit ja ripottele viipaleille fariinisokeria.

3. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja kaada taikina pannulle. Pane hedelmäviipaleet taikinan päälle. Kypsennä pannaria uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Anna pannukakun hieman jäähtyä ja leikkaa vasta sitten se viipaleiksi.

Kaipaatko lisää pannukakkureseptejä? Kokeile vaikkapa herkullisia vegaanisia pannukakkujavaniljaista pannukakkua,
omenapannukakkua tai banaanipannaria.

 

Katso myös Kotiliesi.fi: Ahvenanmaan pannukakku

X