Reseptit 23.9.2012

Hedelmäpannukakku

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Hedelmäpannari maistuu välipalana teen kanssa. Pannariin voi lisätä hedelmien lisäksi myös rusinoita, kuivattuja marjoja tai tuoreita pensasmustikoita.

Ainekset

6 dl Hyla-maitoa
3 munaa
3.5 dl vehnä- tai spelttijauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl öljyä tai sulatettua margariinia
2 hapahkoa omenaa
1–2 banaania
kanelia ja fariinisokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa munien koostumus kevyesti rikki kulhossa. Lisää joukkoon puolet maidosta, jauhot ja suola sekä sokeri. Vatkaa taikina sileäksi ja lisää loput maidosta sekä öljy tai sulatettu margariini. Anna taikinan turvota jonkin aikaa.

2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Poista omenista siemenkota. Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kääntele viipaleet kaneli- sokeriseoksessa. Viipaloi banaanit ja ripottele viipaleille fariinisokeria.

3. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja kaada taikina pannulle. Pane hedelmäviipaleet taikinan päälle. Kypsennä pannaria uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa viipaleiksi.

Katso myös:

Banaanipannarit ja hunajajogurtit

Omenapannukakku

Hunajapannukakut

Kotiliesi.fi: Ahvenanmaan pannukakku

Kommentit (1)

Aika mukavia ohjeita ja uutta pannaririntamalle. Täytyy kokeilla heti tuota päärynäistä, kiitos paljon, nam




0



0

Aika mukavia ohjeita ja uutta pannaririntamalle. Täytyy kokeilla heti tuota päärynäistä, kiitos paljon, nam




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi