Reseptit

Hedelmäsalaatit purkeissa

Hedelmäsa­laatin voi nauttia ensin silmillään, sillä niin kaunis eväsruoka se on. Maku kruunaa retkielämyksen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 pieni ananas
  • pala melonia
  • 2 dl viinirypäleitä
  • 100 g pensasmustikoita
  • 3 dl paksua maustamatonta jogurttia
  • 2 dl sitruunatahnaa eli lemon curdia
  • 3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 4 murokeksiä

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi ananas. Paloittele myös meloni ja puolita viinirypäleet. Huuhtele pensasmustikat tarvittaessa.

2. Sekoita jogurtin joukkoon sitruunatahna ja minttu.

3. Kokoa hedelmiä, mustikoita ja sitruuna-jogurttiseosta kerroksittain kannellisiin annospurkkeihin.

4. Murenna pinnalle murokeksit.

Hedelmäsalaatti on raikas ja kepeä jälkiruoka:

marja-hedelmäsalaatti

Marja-hedelmäsalaatti

hedelmä-marjasalaatti ja minttu-mantelisalsa

Hedelmä-marjasalaatti ja minttu-mantelisalsaa

marinoitu hedelmäsalaatti ja kookoskastike

Marinoitu hedelmäsalaatti ja kookoskastike

Kotiliesi.fi: Hedelmäsalaatti ja jogurttikastike

X