
Hedelmäsalaatti ja granolaa
Hedelmäsalaatti, maustamaton jogurtti ja itse tehty granola muodostavat raikkaan ja terveellisen huikopalan.
Ainekset
- 1 pieni omena
- 1 pieni banaani
- 1 luumu tai nektariini
- 1 dl marjoja (esim. herukoita ja mustikoita)
- 2 dl paksua turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
Granola
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 dl kvinoaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl hunajaa tai siirappia
- 0,5 tl kanelia
- 0,5 dl manteleita tai pähkinöitä rouhittuina
Valmistusohje
1. Valmista ensin granola. Sekoita kulhossa kaura- ja kookoshiutaleet, kvinoa, rypsiöljy, hunaja tai siirappi sekä kaneli. Paahda aineksia leivinpaperilla peitetyllä uunipellillä 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia välillä käännellen. Ota granola pois uunista ja sekoita joukkoon mantelit tai pähkinät. Lusikoi seos puhtaaseen lasi- tai peltipurkkiin. Granolasta riittää 4–6 annokseen ja sitä on helppo tehdä kerralla tupla-annos. Se säilyy ilmatiiviisti säilytettynä noin 2 viikkoa.
2. Pese ja paloittele hedelmät ja annostele ne sekä marjat kulhoihin.
3. Lisää päälle jogurttia sekä granolaa.
4. Nauti heti tai pakkaa mukaan evääksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous