Reseptit

Hedelmäsalaatti ja passiohedelmäkastike

Hedelmä-marjasalaatti ja kuohkea passiohedelmäkastike kruunaavat uuden vuoden juhla-aterian raikkaasti.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hedelmäsalaatti:

  • 1 mango
  • 8-12 ananaskirsikkaa
  • 200 g karhunvatukoita tai pensasmustikoita

Kastike:

  • 5 passiohedelmää
  • 2 keltuaista
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi mango. Poista ananaskirsikoista suojalehdet. Jaa hedelmät ja marjat annosmaljoihin ja laita astiat jääkaappiin.

2. Halkaise passiohedelmät ja koverra hedelmäliha siivilään. Painele mehu hyvin talteen.

3. Laita mehu, keltuaiset ja tomusokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastikepohja sakenee.

4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele jäähtyneeseen kastikepohjaan. Mausta kastike sitruunamehulla ja vaniljalla.

X