Mainos Reseptit

Heleen’s Hobbies: Raparperi-toskapiirakka

19.5.2015 Teksti: Heleen's Hobbies Kuvat: Heleen's Hobbies

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

3 munaa
1.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl Urtekram yleisleivontamixiä
1,5 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
2-3 dl raparperipaloja

Kuorrutus

50 g voita
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl mantelilastuja
0,75 dl kermaa
2 rkl Urtekram yleisleivontamixiä

Valmistusohje

Heleen’s Hobbies-blogi osallistuu Urtekramin ja Ruoka.fi:n  Paras gluteeniton leivonnainen –kilpailuun.

Leikkaa piirakkavuoan (irtopohja) pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperi. Voitele vuoan reunat (vuokaspray toimii hyvin) ja ripottele reunoille gluteenittomia jauhoja, esim. Urtekram kaurajauhoja.

Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää munavaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi sulatettu voi. Levitä taikina vuokaan ja ripottele päälle 2-3 dl kuorittuja viipaloituja raparperipaloja, paina niitä tarvittaessa hiukan taikinan sisään. Paista 200 asteessa (kiertoilma) 10 minuuttia. Tee sillä aikaa kuorrutus.

Sulata kattilassa voi, sekoita sokerit, mantelilastut, jauhot ja kerma. Anna kiehahtaa. Lisää hiukan kermaa, jos täyte on kovin paksua. Levitä piirakan päälle, alenna lämpöä 180 asteeseen ja paista vielä noin 10-15 minuuttia kunnes pinta saa kauniin värin ja piirakka on kypsä.

Äänestä paras gluteeniton leivonnainen ja voita!