Reseptit

Helpot juustocroissantit

Kulhollinen café au lait -kahvia ja lähileipomosta haetut croissantit kuuluvat ranskalaiseen aamuun. Valmistaikinasta pyöräytetyt croissantit maistuvat brien ja laventelilla maustetun mansikkahillon kera.

Teksti:
TAINA SALOVAARA
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 prk croissant­taikinaa
  • 1 1/2 dl vahvaa juustoraastetta
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Avaa pakkaus ja irrota taikina­ kolmiot toisistaan. Pane 1/2 rkl juustoraastetta kolmion leveäm­pään päähän. Kääri taikinalevyt sarviksi.

2. Nosta sarvet pellille leivinpape­rin päälle. Voitele croissantit rik­kivatkatulla munalla. Ripottele sarvien pinnalle juustoraastetta.

3. Paista 200­-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

4. Tarjoa esimerkiksi mansikka-laventelihillon kera.

X