Reseptit

Helpot juustokeksit glögijuhliin

Juustokekseissä maistuu mehevä parmesaani. Sopii loistavasti glögijuhlien pikkusuolaiseksi.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 75 g raastettua mustaleimaemmentaalia
  • 25 g aastettua parmesaania

koristeeksi:

  • unikon- ja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Juustokeksit sopivat glögin kanssa ja myös keiton lisukkeena.

Näin valmistat helpot juustokeksit:

1. Sekoita taikina-ainekset keskenään. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota muotilla tai lasilla halkaisijaltaan noin 6 cm:n kokoisia keksejä ja pieniä tähtiä.
2. Pane pohjat leivinpaperin päälle pellille ja voitele munalla. Voitele myös tähdet ja ripottele niille siemeniä. Paina tähdet pyörylöiden päälle. Paista keksejä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 12 minuuttia.

X