Reseptit 25.7.2012

Helpot kantarellipiirakat

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 pakastelehtitaikinalevyä
1 muna
1 rkl Dijonin sinappia
3-4 dl juustoraastetta
4 pientä nippusipulia
puoli nippua basilikaa
mustapippuria
3 dl pieniä kantarelleja
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Pikkukantarelleista tehdyt helpot kantarellipiirakat maistuvat lounaaksi vihreän salaatin kanssa.

1. Anna taikinalevyjen sulaa leivinpaperilla peitetyn pellin päällä. Tee levyihin noin sentin päästä reunasta viillot terävällä veitsellä. Sipaise pohjat munalla. Levitä pohjien päälle sinappia. Lisää juustoraaste ja hyvin ohuiksi renkaiksi leikatut sipulit. Paista pohjia 215-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

2. Paista sienet voissa pohjien kypsyessä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada sienet valmiiden piirakoiden päälle. Silppua pinnalle reilusti basilikaa. Pyöräytä päälle mustapippuria.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi