Reseptit

Helpot myslipatukat

13.8.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kaurahiutaleista syntyy helposti herkulliset myslipatukat välipaloiksi tällä Teresa Välimäen reseptillä.

Ainekset

10 dl kaurahiutaleita
1.5 dl pähkinöitä ja manteleita rouhittuna
1 dl vaaleita rusinoita
1 tl kanelia
100 g voita tai margariinia
1 dl hunajaa
1 dl intiaanisokeria (tai ruokokidesokeria)

Valmistusohje

Tästä reseptistä syntyy 12-15 myslipatukkaa. Sekä aikuisten että koululaisten makuun sopivat myslipatukat säilyvät jääkaapissa.

1. Sekoita isossa kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät, mantelit ja rusinat sekä kaneli.
2. Mittaa kattilaan voi, hunaja ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.
3. Painele ”taikina” leivinpaperilla vuorattuun pienehköön uunivuokaan. Anna jähmettyä noin tunnin ajan jääkaapissa ja leikkaa levy suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.
4. Kääri ne leivinpaperiin ja säilytä jääkaapissa.

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *