Helpot myslipatukat
Kaurahiutaleista syntyy helposti herkulliset myslipatukat välipaloiksi tällä Teresa Välimäen reseptillä.
Ainekset
- 10 dl kaurahiutaleita
- 1.5 dl pähkinöitä ja manteleita rouhittuna
- 1 dl vaaleita rusinoita
- 1 tl kanelia
- 100 g voita tai margariinia
- 1 dl hunajaa
- 1 dl intiaanisokeria (tai ruokokidesokeria)
Valmistusohje
Tästä reseptistä syntyy 12-15 myslipatukkaa. Sekä aikuisten että koululaisten makuun sopivat myslipatukat säilyvät jääkaapissa.
1. Sekoita isossa kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät, mantelit ja rusinat sekä kaneli.
2. Mittaa kattilaan voi, hunaja ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.
3. Painele ”taikina” leivinpaperilla vuorattuun pienehköön uunivuokaan. Anna jähmettyä noin tunnin ajan jääkaapissa ja leikkaa levy suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.
4. Kääri ne leivinpaperiin ja säilytä jääkaapissa.
Kommentit
Hyvä resepti! Mutta miksi Ohjeen myslipatukoita pitää säilyttää kylmässä?
itse tykkään paahtaa uunissa hetkosen jotta patukat tulevat hiukkasen rapeemmiksi. Oma ohjeeni:
http://aitoaarkiruokaa.fi/gluteenittomat-myslipatukat/
Kommentit
Hyvä resepti! Mutta miksi Ohjeen myslipatukoita pitää säilyttää kylmässä?
itse tykkään paahtaa uunissa hetkosen jotta patukat tulevat hiukkasen rapeemmiksi. Oma ohjeeni:
http://aitoaarkiruokaa.fi/gluteenittomat-myslipatukat/
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous